Hilsener

christine-sagen-helgoChristine Sagen Helgø (ordfører Stavanger)

Det er en stor glede å ønske alle spillere, trenere, foreldre og gode hjelpere velkommen til Stavanger og til Stavanger Oilers Cup 2017. For sjette året på rad kommer lag fra hele landet for å delta på en av Norges største turnering for U13.

Vi er stolte over nivået og bredden i ishockeymiljøet i Stavanger. Vi er hjemmearena for regjerende norgesmestre og vi har mange hockeyinteresserte innbyggere.

Men bak store suksesser er alle de store og små øyeblikkene underveis. For å bli gode må vi satse på leken og på de unge idrettsutøverne. Da er vi avhengige av klubber og ildsjeler som skaper glede og tilhørighet til sporten. En by får ikke landets beste ishockeylag uten engasjerte foreldre og trenere, dugnadsarbeidere, og uten en enorm spilleglede blant barn og unge. Det har vi i Stavanger, og det er Stavanger Oilers Cup et strålende eksempel på.

Lykke til med turneringen!

___________________

gerhard-nilsenGerhard Nilsen (President Norges Ishockeyforbund)

Kjære unge ishockeyvenner !

Dere er så heldige som får delta på landets største ishockeyturnering for U13 og U15.

Dagene dere nå får i Stavanger vil gi dere minner for livet, inspirasjon til fortsatt å være med og jeg håper, nye venner i ishockeyfamilien fra fjern og nær.

Jeg er sikker på at så vel spillere som dommere, lagledere, funksjonærer og foreldre vil oppleve en hockey-happening av de sjeldne.

Det er sjette året Stavanger Oilers Cup arrangeres. I fjor kapret Jurmala fra Latvia pokalen.

Du har all grunn til å glede deg til å kjempe om seier med «fair play» mot lag du ellers ikke ville fått spille mot.

I tillegg vil åpningsseremonien fredag og fengende hockeydisco lørdag kveld gjøre deg ennå mer sikker på at «Hockey er livet» – resten er detaljer !

Ha en flott Stavanger Oilers Cup-weekend!

___________________

petter-salstenPetter Salsten (sportssjef Norges Ishockeyforbund)

Til alle spillere og ledere i Stavanger Oilers Cup,

På vegne av Norges Ishockeyforbund vil jeg først og fremst ønske dere alle sammen lykke til denne helgen. Jeg håper dere får noen fantastiske dager med gode opplevelser.

Stavanger Oilers Cup har de siste sesongene befestet sin posisjon som den største turneringen her til lands for U13 og U15-årgangen. Jeg er ikke overrasket.

Stavanger er blitt et sentrum for ishockeyfolket, med en herlig ishockeykultur. Ikke bare det som skjer på ishockeybanen, men like mye den entusiasmen, engasjementet og gjestfriheten som møter alle de som besøker anleggene, enten du er spiller, leder, supporter eller vanlig publikummer. Det er eksempler til etterfølgelse.

Noe av det jeg husker aller mest, og ser tilbake på med mest glede fra mine år som ung ishockeyspiller, er å reise på turnering. Ofte var det et spennende møte med nye og ukjente motstandere, måle krefter mot lag fra andre nasjoner – og ikke minst treffe nye kamerater. Noen av de kameratene jeg har den dag i dag, ble jeg først kjent med gjennom slike turneringer. Det var medspillere, men også motspillere som representerte andre klubber. Og det er nettopp dette som idretten også handler om. Kameratskap! Vi er en stor «familie» som alle har en felles lidenskap – nemlig ishockey.

Lykke til på banen, og vær en god kamerat utenfor!